Doorsturen Intrastat aangifte

 Hoe moet ik de Intrastat aangifte doorsturen?


De Intrastat aangifte doorsturen gaat via Direct-Menu 185.

 
Geef daar de periode op die je wilt doorsturen en kies voor 'e-mail'. DBFACT zal zelf de gegevens ophalen, samenbrengen in een bestand en doormailen naar het juiste adres. 
Wijzig niets aan deze e-mail, ook niet in het onderwerp of de begeleidende tekst. Het formaat van het bericht is integraal juist en elke wijziging zou een verwerping van de aangifte veroorzaken. 
 
Let hierbij wel op dat gewichten steeds ingevuld moeten worden (is steeds een vereiste voor alle Intrastat codes) en gebeurlijk ook het aantal aanvullende eenheden. De aanvullende eenheden moeten wel of niet ingevuld worden naargelang de gebruikte codes.
Ontbrekende gegevens zullen eveneens een verwerping van de aangifte veroorzaken.
 
Indien de gewichten, landcodes of andere gegevens niet of verkeerd ingevuld zijn (kan nagegaan worden via de 'lijst Intrastat bewegingen' in Direct-Menu 224), kunnen ze alsnog aangepast worden via Direct-Menu 222.
Let wel dat bij een herstelling van de Intrastat gegevens (waarbij DBFACT de gegevens opnieuw ophaalt om de data te herstellen) deze manuele aanpassingen niet opgenomen worden.

Niet van toepassing

21/1/2013