XML connectie Leverancier: Online informatie

Navigation:  Uitbreiding stockbeheer >

XML connectie Leverancier: Online informatie

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

XML is een universele computertaal die wordt begrepen over platforms en toepassingen heen. Deze taal zorgt er aldus voor dat computers met verschillende besturingssystemen en verschillende talen met mekaar kunnen communiceren.
 

In DBFACTw is deze technologie reeds lang geïntegreerd.  De communicatie naar leveranciers is in DBFACTw geïntegreerd in deze module. Daarmee kunnen we onder andere

- voor een bepaald artikel de persoonlijke prijs bij de leverancier opvragen

- tegelijkertijd voor het artikel ook de stocksituatie bij de leverancier opvragen (of de leveringstermijn indien het niet in voorraad is)

- ook bestellingen naar de leverancier doorsturen bestaat bij veel leveranciers tot de mogelijkheid

- bijkomend wordt soms al de mogelijkheid voorzien om de backorders op te volgen. In dat geval gaan we opvragen bij de leverancier wat we in backorder hebben, en of de leveringstermijn ondertussen niet gewijzigd is.

 

Leveranciers die zich op dit populair systeem willen aansluiten, kunnen best contact opnemen met de helpdesk. Er wordt dan samen onderzocht hoe we de communicatie met hun systeem kunnen verzorgen.  Verder in deze helpfile vindt ueen lijst met de aangesloten leveranciers.

 

Per leverancier moet de juiste parametrage gebeuren. U kunt dit het best laten doen door een DBFACTw specialist. Daarvoor zijn uiteraard de persoonlijke gegevens van uw dossier voor uw leverancier nodig.

 

Indien u nog meer gedetailleerd wenst te begrijpen wat XML is, zie daarvoor 'Wat is XML'?

 

Nadat de juiste instellingen gebeurd zijn (wat eenmalig moet gebeuren), kunt u aan het werk. Juist dit is eenvoudig, en letterlijk met de druk op de knop.